In an effort to beat the tropical heat in southern Vietnam’s Long An province, Ho Chi Minh City-based architecture firm Tropical Space created a home that maximizes natural ventilation. Dubbed the Long An House, the residence takes inspiration from traditional Vietnamese architecture but uses contemporary design elements to create an energy-efficient house that follows the local vernacular yet stands out with a minimalist design. Topped with a sloped roof divided in two parts, the home features porous brick walls, an open-sky courtyard and a layout that harnesses the region’s cooling crosswinds. Spanning an area of nearly 3,230 square feet, the Long An House includes two floors arranged around a central courtyard open to the sky. A simple construction palette of brick and concrete defines the minimalist building, which is punctuated by views of greenery throughout. Brick is featured in the home in a variety of ways, not only as a structural and facade material but is also used for cooling the home. The front yard is paved with hollow clay bricks, which can absorb the rain and reduce heat on the floor, while porous brick walls let wind and light through without compromising priva...